picimonsterbaba*-*


MENÜ

nahát nemtom rájött e már vki h imádok deszkázni, és akimeg asztmongya h nemszép v nemtom ha egy lány deszkázik, az összefoshatja magát, mert az azért mondja mert ő nem tud. szval okcsőő nekik ;DD

 

 

 

 

a gördeszkázás alapjai.!

Hogy miért fontos ez a bejegyzés?

 

Mert Te sem szeretnéd 2 óra után úgy végezni, mint ő! xD

Persze nincs garancia, hogy sose fogsz eleseni, de ha az a célod, hogy a városban Te legyél a legjobb deszkás akkor jó helyen kezded. Ehhez viszont mindenkép sok tanulásra, gyakorlásra van szükség. Mindennél fontosabb, hogy az alapoktól kezd felépíteni a technikádat. Nézzük át az alapokat:

 

Előszöris, mielőtt nekiállsz sportólni győzödj meg róla, hogy a gördeszkád megfelelő, nem sérült és nem kopottak a kerekei. A legelső lépés, hogy érezd kényelmesen magad a deszkán; lehet ez egy teljesen új deszka amit épp most hoztál ki a boltból vagy egy használt darab amit egy haverod adott kölcsön, fontos, hogy kényelmesen tudd kezelni, tudj vele haladni.

 

Ha még nincs deszkád, akkor kezdd azzal, hogy szerezz be egyet valahonnan. Lehet kölcsönzött vagy vásárolt, de legyen egy deszka amin bármikor tudsz gyakorolni.

 

Kezdőknél nagyon fontos, hogy nyugodtak legyünk mikor gördeszkázunk. A kezdőknek nehézkes lehet ez a sport, így idegesen, feszülten nem szabad belefogni. Először helyezd a deszkát egy kevésbé csúszós felszinre, például szőnyeg vagy fű, és így próbálj ráállni. Ismerd meg az egyensúlyt a különböző testhelyzetekben, előre dölve, fékezve, illetve jobbra és ballra dőlve. Ismerkedj az érzéssel, hogy nem a földön állsz, hanem egy olyan platformon ami – ha nem tudsz jól egyensúlyozni – akkor inoghat. A gördeszka ennek a sportnak a lelke, így fontos, hogy összeszokj vele. Ezután fontos, hogy keress egy olyan cipőt ami kényelmes. Nincs olyan szabály ami egy csettintésre megtanítana gördeszkázni, így valóban fontos, hogy alaposan begyakorold már alapvető mozgásokat is.

Többféleképpen lehet állni a deszkán, így fontos eldöntened, hogy Neked melyik teshelyzet a kényelmesebb. Itt a legfontosabb, hogy a jobb vagy a bal lábad van-e elől. Ez egy olyan dolog, mint a kézírás, mindenkinek megvan az a mód ahogy kényelmesen érzi magát a deszkán.

Ha ezzel megvagy keress egy olyan, viszonylag nagy nyitott területet ahol nyugodtan tudsz gurulni és kipróbálni az alaptudásodat. A gurulás nagyon fontos lépés, de közel sem annyira, mint a fékezés és a megállás. Sokan úgy érzik, hogy tudnak gördeszkázni, csak mert megtanultak gurulni, de ha valaki nem tud megállni vagy irányítani a deszkát akkor nagyon sok probélmája lesz a tanulás során. Szóval csak nyugisan lépésről lépésre. Fontos, hogy az első gyakorlások alkalmával ne legyen semmilyen zavaró tényező (akadály, autó, sok zavaró ember vagy más deszkás), de legyen veled valaki aki már tud gördeszkázni, így segíteni is tud neked és esetleg segíteni, ha baj van.

 

 

Ha az első mozdulatok jól mentek akkor próbáld meg az első lábaddal hajtani a gördeszkát és a hátsó lábaddal úgy nyomást helyezni a deszkára, hogy azt egy kicsit meglökd és elinduljon. A karanyarodást csak akkor próbáld ki, ha már biztos vagy az egyenes irányú mozgásodban és meg is tudsz állni. A kanyarodást úgy tudod irányítani, hogy a testedet előre döntöd és a kanyarodási irányba döntöd a tested. Kanyarodni csak akkor tudsz a gördeszkával, ha kellő sebességgel haladsz, ezért fontos, hogy először megtanulj haladni a deszkával és ha  kell meg is tudj állni bármikor. A gördeszkázás, nem 100 méteres futóverseny. Nem az a cél, hogy 10 másodperc alatt menjen, hanem, hogy úgy tanulj meg deszkázni, hogy hosszú távon biztos talajon állsz. Szóval gyakorolj sokat!
kell-e gördeszkás cipő?

Ez 2 kérdésből tevődik össze, mivel sokan még azt is megkérdőjelezik, hogy kell-e cipőt viselni. Fontos, hogy gördeszkázáshoz kell cipőt viselni. A meghajtásnál, a fékezésnél mindig nagyon fontos a cipő!

Szükséges, hogy gördeszkás cipőt hordjak? Technikailag nem szükséges gördeszkás cipő. Akár bakancsot is viselhetünk. De, mint ahogy más sportágakban, úgy a gördeszkázásnál is fontos, hogy direkt a deszkásokra fejlesztették ki. A deszkás cipők laposak, redős, széles talpuk van, hogy jobban lehessen hajtani a deszkát és könnyebben tudjunk fékezni. Így elmondhatjuk, hogy a cipő számít a gördeszkázásnál, de nem ez a legfőbb dolog, enélkül is nagyon jól meg lehet tanulni deszkázni. Aki megengedheti magának az nyugodtan vegyen kifejezetten gördeszkázásra kitalált cipőt, de ahogy írtam ez nem követelmény.

 

Hírek

 • mlap
  2011-10-27 19:33:21

  www.habcsokocskah.mindenkilapja.hu

  http://habcsokocskah.mindenkilapja.hu/

  nézzétek meg könyíí^^

 • ...
  2011-10-27 10:10:12

  csináltam mlapot, de még nem tökéletes... nézzetek be oda is. még 100-al szerkizem meg minden, de ha elkészül ígérem szuperebb lesz mindegyiknél ;) www.habcsokocskah.mindenkilapja.hu :)*-*

 • *-*rawr*-*
  2011-10-23 15:51:22

  wháháháááá... soksok menüpont frisselwe wan, nézz meg mindent, meg új menük sátőbííí *-* RawR!!

 • FUCK ME JESUS!
  2011-10-22 22:16:25

  ésésés megint új dizi... tecciiik??:$ ohh ma wtam a MÚMIÁK TESTKÖZELBEN kiállitáson és istenem imádtam ^^ úristen imádom egyiptomot már úgy ovodás korom óta... egy csomó könyvem van, folyton olvason is őket (:OO) minden kiállításra elmegyek és megnézem, nagyon imádom.. a szépművészeti múzeumban már háromszor láttam az állandót... . na ezt ilyen blogcímen írtam most, csakh legyen vmi információtok a lájfocskámról ;Dxd

 • pls:$
  2011-10-16 19:05:31

  nagyonnagyonnagyon kérek mindenkit h írjon ötletet/javaslatot/kérés/kérdést h h tehetném mégjobbá az oldalt pls :) előre is köszpusz!<3E>

 • kibaszottnagyhülyeség :@@
  2011-10-15 13:08:28

  EMO - RTL Klub

  video.google.com/videoplay?docid...2007. máj. 29.2 perc
  EMO - RTL Klub. 02:01 - 4 years ago. EMO-s hír az RTL Klubon. 2007.05.29. EMO-s hír az RTL Klubon. 2007.05.29 ...
 • xdxd
  2011-10-12 18:50:36

  nahát megvolt első két deszkás esésem :´) most már igazinak érezhetem magam?? :O :DD dehát vhogy meg kell tanulni a trükköket..

Szavazás

nah mijen hajam legyen?? xDD<3 ^^ :3
világoskék
pink
neonsárga
zöld
fekete
szőke (világosnagyonnagyon)
sötétkék
vörös
Asztali nézet